چسب های ساختمانی, مقاله ها

چسب کاشی چیست؟

چسب کاشی ژیکاوا

چسب کاشی | انواع و مزایای چسب کاشی

در گذشته بجای چسب کاشی، افراد برای نصب انواع کاشی و سنگ ها تنها، ملاتی از سیمان، استفاده می کردند. این روش محدودیت های گسترده ایی از جمله اتلاف وقت و البته محدودیت در اجرای طرح های مختلف دارد که کار را برای پیمانکاران و نصابان سخت می کند. در صورتی که میتوان با استفاده از انواع چسب های ساختمانی این محدودیت ها را به راحتی کنار گذاشته و به راحتی، در سریع ترین زمان ممکن و با صرف هزینه ایی به مراتب کمتر، به اجرای انواع پروژه های مربوطه پرداخت.

اما چسب کاشی چیست؟ چسب کاشی را می توان به عنوان یکی از مصالح کاربردی در ساختمان ‌سازی دانست که در آب بندی کردن مصالح ساختمانی و همین طور برقراری اتصال و افزایش استحکام در نتیجه نهایی کاشی ‌کاری و هم چنین سرامیک کاری بسیار مورد استفاده واقع می شود. توسعه سریع و روزافزون این صنعت در سال های اخیر باعث آن شده است که شیوه‌ های سنتی نصب کاشی با مخلوط سیمان و ماسه، جای خود را به مواد جدیدتر صنعتی ببخشند. اصولا چسب های کاشی که امروزه در بازار موجود هستند و مورد استفاده قرار می گیرند انواع متفاوتی دارند که در ادامه می ‌خواهیم به‌ طور مفصل به معرفی آنها بپردازیم.

مشاهده مشخصات و خرید چسب کاشی ژیکافیکس

چسب کاشی چیست؟

به طور کلی در معرفی چسب کاشی می توانیم از آن به عنوان یکی از پرکاربردترین ابزار و محصولات مورد استفاده در ساختمان ‌سازی یاد کنیم. این محصول به منظور سهولت نصب قطعات ساختمانی مثل کاشی می تواند مورد استفاده قرار گیرد. از آن جایی که این ماده انعطاف‌ بسیار زیادی در برابر تغییرات دمایی (اصطلاحاً سیکل ذوب و یخبندان) از خود نشان می دهد، می تواند مقاومت بالایی نیز داشته باشد. اجرای چسب کاشی در ساختمان‌ سازی روند چندان سختی ندارد، آن هم به این شکل که باید ملات آماده را با آب به میزان مشخص شده مخلوط کرده و خمیر یک دست ایجاد شده را استفاده کرد.

چسب کاشی پودری امکان نگهداری بیشتر (طولانی مدت)، سهولت انبارداری و استفاده به میزان نیاز را دارد که در مقابل چسب های کاشی خمیری ارزانتر، با کیفیت تر، طبیعتا قابل استفاده در مدت زمان طولانی تر و ساده تر را در مجموع فراهم می کنند.

مشاهده مشخصات و خرید چسب کاشی سرامفیکس

مزایای استفاده از چسب کاشی

به طور کلی می توان با اطمینان گفت استفاده از چسب کاشی نسبت به روش‌ های سنتی مزایای بسیاری دارد که از میان آنها به این موارد اشاره می کنیم:

قدرت چسبندگی بالا

این ویژگی در چسب های ساختمانی، آنها را نسبت به ملات های دیگر به ‌مراتب قدرتمندتر و کاربردی ‌تر می‌سازد. چسب ‌های کاشی به دلیل رزین های به کار رفته از چسبندگی بسیار بالایی برخوردار هستند، علاوه بر این نیز می توانند در برابر لرزش، ضربه‌ های ناگهانی و همین طور فشار و تنش، مقاومت بالایی داشته و در نتیجه در مخاطراتی همچون زلزله نیز از استحکام بیشتری برخوردار هستند. به همین دلیل هست که تقریبا دیگر هیچ جایی برای نگرانی باقی نخواهند گذاشت.

بالا بردن استحکام و مقاومت کاشی

این متریال تقریباً نوین ساختمانی، نسبت به خیلی از ملاتهای سنتی که حاصل ترکیب شن و سیمان که از گذشته برای چسباندن کاشی مورد استفاده قرار می‌ گرفت مقاومت به ‌مراتب بالاتری از خود نشان می دهد. به خاطر همین هم هست که معمولا این نوع از چسب ‌ها حتی تا سالیان سال بعد هم همچنان مقاومت خود را از دست نمی ‌دهند و با دوام بالای خود، خاطر شما را از استحکام سازه، آسوده می کنند. به همین دلیل امروزه، در بیشتر پروژه ‌های ساختمانی با کیفیت استفاده از این چسب‌ها مرسوم شده است.

کاهش هزینه ‌ها

از آن جایی که چسب‌ های کاشی، چسبندگی بالایی دارند میزان مصرف آن نسبت به سایر ملاتهای کمتر بوده و منجر به افزایش سرعت کار خواهند بود، به همین دلیل هم می ‌توانند هزینه ‌های نهایی را برای مصرف کننده به ‌شکل چشم گیری کاهش دهند.

سرعت‌ بالای نصب

با توجه به این مسئله که افزایش سرعت هر مرحله ای در ساختمان‌ سازی با افزایش سرعت زمان تحویل پروژه همراه خواهد بود، این موضوع و ویژگی در چسب های ساختمانی برای کارفرمایان و استادکاران اهمیت بسیار زیادی دارد؛ بنابراین استفاده از چسب ‌های کاشی به جای ملات ‌های قدیمی می تواند سرعت فرایند نصب را چندین برابر کاهش دهد و عملیات نصب را نیز به مراتب راحت ‌تر می‌سازد.

تمیزی کار

اصولا در زمان استفاده از چسب کاشی، نیازی به ساخت ملات، حمل و نقل و … و قاعدتا آلودگی‌های محیطی و محل کار نیست.

قابلیت استفاده در محیط‌ های بسیار متفاوت

از قابلیت ‌های دیگری که می توان برای چسب‌ های کاشی در نظر گرفت این است که برخلاف روش‌ های قدیمی کاشی‌ کاری، قابلیت استفاده در محیط ‌های بسیار متنوعی را خواهد داشت. پس دیگر نیازی به نگرانی در رابطه با رطوبت، سرما، گرما و یا عوامل محیطی دیگر برای تخریب بافت چسبنده مصالح معمولی نخواهد بود، این یعنی شما می‌توانید از کاشی ‌ها در بخش‌ هایی که در تماس بیشتری با آب هستند بدون نگرانی استفاده کنید، بخش هایی همچون حوضچه‌ها و استخرها و…

انواع چسب کاشی

به طور کلی چسب ‌های کاشی با توجه به رونقی که در طی سالیان اخیر به دست آورده اند دارای انواع بسیار متفاوتی هستند که در ادامه، برخی از آنها را معرفی می کنیم:

  • چسب کاشی پودری
  • چسب کاشی مورد استفاده در استخر
  • چسب خمیری کاشی

چسب کاشی پودری

چسب کاشی پودری بر اساس سیمان تقویت‌ شده همراه با پلیمر ساخته می شود. با توجه به پلیمرهایی که در تولید استفاده می شوند، چسب سرامیک پودری پس از آن که کاملا خشک شد می تواند در برابر رطوبت مقاوم بالایی از خود نشان دهد. چسب سرامیک پودری امکان آن را دارد که انواع کاشی ‌ها را بر روی کف و بدنه سالن، دیوارهای بتنی و سیمانی به سادگی چسبانده و تثبیت کند. در کنار این نیز می تواند سطحی نفوذ ناپذیر و مقاوم را در برابر رطوبت ایجاد کند. در کل می ‌توان چنین گفت که این محصول، بهترین نوع چسب کاشی است که هم در شرایط آب و هوایی متفاوت می توان از آن استفاده کرد و هم با کیفیت بالا و قیمت مناسب خود، انتخابی ایده آل می باشد، که امکان مصرف به صورت تدریجی و به تناسب میزان نیاز را فراهم کند.

در میان انواع مختلف چسب ‌های ساختمانی شرکت ژیکاوا می‌ توان به دو محصول ژیکا فیکس و سرام فیکس اشاره کرد که ژیکا فیکس را می توان به ‌عنوان یکی از بهترین چسب ‌های پودری کاشی معرفی کرد. دلیل بهتر بودن این محصول پایداری، کارپذیری و همین ‌طور چسبندگی بسیار بالای آن و قابلیت استفاده در محیط استخر، جکوزی و سایر محیط های سخت خواهد بود.

چسب ‌های ژیکا فیکس شرکت ژیکاوا در سه نوع کلی تولید می ‌شوند:

ژیکافیکس (A-۶۰۰۰ (Polymer modified: با برخورداری از استانداردهای لازم، مناسب برای نصب تمامی انواع کاشی در کلیه سطوح داخلی و خارجی
ژیکا فیکس A-۴۰۰۰: مخصوص سرامیک گرانیتی و کاشی دیوار
ژیکافیکس A-۲۰۰۰: مخصوص سنگ و سرامیک کف

مزایای استفاده از ژیکافیکس

  • دارای قیمتی به مراتب پایین تر نسبت به چسب های خمیری
  • مقاومت کامل در برابر رطوبت و آب
  • چسبندگی بالاتر نسبت به چسب های خمیری
  • تولید در انواع مختلف برای نیازهای گوناگون

چسب کاشی مورد استفاده در استخر

به طور کلی چسب ‌های کاشی استخری که طراحی ساختار آنها با پلیمرهای سیمانی تقویت ‌شده انجام گرفته است به عنوان یکی از رایج‌ ترین و همین طور پراستفاده ‌ترین انواع چسب ‌های کاشی شناخته می شوند که با توجه به خاصیت چسبندگی بسیار بالای خود می توانند به صورت کاملا اختصاصی برای رطوبت ‌های استخری و به‌عنوان ملات آب ‌بندی استخر مورد استفاده قرار بگیرند.

از آن جایی که این نوع از چسب ‌های کاشی بر پایه سیمان و همین طور مواد معدنی اصلاح‌ شده، ساخته می‌‌شوند می توانند علاوه بر مقاومت انعطاف ‌پذیری بالایی نیز به دنبال داشته و در صورت وجود و استفاده از محصولات آب بندی مناسبی همچون اجازه ورود آب ‌های زیر سطحی را نیز کاهش دهند. در کنار این نیز این نوع از چسب ‌ها با برخورداری از قابلیت تحمل دامنه گرمایی وسیع و همین طور انعطاف بسیار در کنار چسبندگی بالا می‌توانند در سخت‌ ترین شرایط در تنش های مربوط به سازه نیز بدون ترک با قدرت بالایی مقاومت کنند.

چسب خمیری کاشی

یکی دیگر از انواع چسب کاشی، نوع خمیری آن است که معمولا می توان بر روی دیوارهای بتنی و یا گچی از آن استفاده کرد. این محصول می‌تواند در صورت دارا بودن ترکیبات مناسب در برابر مواد نفتی، اسیدی و همین‌ طور نفوذ آب، مقاومت بسیار بالایی از خود نشان دهد و خیال شما را نیز از مشکلات احتمالی در این زمینه راحت کند. از جمله مهم‌ ترین فواید چسب خمیری می توان به سریع بودن، راحتی استفاده، و همین طور نظافت محیط در حین نصب کاشی اشاره کرد.

چسب کاشی

با این حال باید بگوییم مهم ‌ترین مسئله ‌ای که در مورد استفاده از این نوع چسب لازم است تراز بودن سطح مورد استفاده است. چسب کاشی خمیری، برای نصب کاشی بر روی کاشی، کاشی روی سطوح سیمانی، کاشی روی سطوح گچی و همین طور نصب سنگ نما(در ابعاد کوچک) می تواند مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این می توان اضافه کرد این محصول با برخورداری از مشخصات دیگری همچون چسبندگی، مقاومت در برابر تنش‌ های ساختمانی، نفوذناپذیری در برابر آب و رطوبت و پایداری در مقابل سرما و گرما و… انتخاب مناسبی خواهد بود.

البته ناگفته نماند استفاده از چسب کاشی خمیری مشکلاتی را نیز به همراه خواهد داشت که در نوع پودری وجود ندارد، به عنوان مثال در زمان استفاده از این محصول ترجیحا باید به صورت یکباره کل محتوای بسته بندی را استفاده کرد، قاعدتا به دلیل وجود رطوبت و آب در ساختار خمیری احتمال خشک شدن و کاهش عمل پذیری آن به سلامت بسته بندی و تاریخ تولید محصول بستگی مستقیم خواهد داشت، توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که نوع خمیری و یا پودری اولویتی برای استفاده در کف یا دیوار ندارد و از چسب کاشی پودری ژیکاوا می توان هم در کف و هم در دیواره ها استفاده کرد.

کلام آخر

استفاده از انواع چسب های کاشی و سرامیک بسیار راحت است و تنها بعد از افزودن مقداری آب به آن ها آماده می شوند. اولین ویژگی برتری که این محصول نسبت به روش های سنتی استفاده از ملات سیمات دارد، ایجاد کمترین مقدار گرد و غبار و آلودگی در کار است. همچنین نیازی به خیس کردن کاشی ها و سرامیک ها در این روش نیست. مزیت دیگر استفاده از چسب کاشی سرعت نصب است، به گونه ایی که بعد از ریختن چسب ها روی سطح مورد نظر توسط ماله شانه ایی، میتوانید به مساحت یک متر مربع کاشی یا سرامیک را در کنار یکدیگر قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.