چسب کاشی
در گذشته بجای چسب کاشی، افراد برای نصب انواع کاشی و سنگ ها تنها، ملاتی از سیمان، استفاده می کردند. این روش محدودیت های گسترده ایی از جمله اتلاف وقت و البته محدودیت در اجرای طرح های مختلف دارد که کار را برای پیمانکاران و نصابان سخت می کند. در صورتی که میتوان با استفاده از انواع چسب های ساختمانی این محدودیت ها را کنار گذاشته و به راحتی، در سریع ترین زمان ممکن و با صرف هزینه کمتر، به اجرای انواع پروژه های مربوطه پرداخت.
چسب کاشی چیست؟
چسب کاشی، ترکیبی از سیمان، شن، ماسه و یا سیلیس، پلیمرهای شیمیایی و سایر افزودنی ها است که منجر به تولید ماده ای با چسبندگی بالا، ضدآب و انعطاف پذیر می شود.
چسب کاشی یکی از پرکاربردترین ابزار و محصولات مورد استفاده در ساختمان سازی می باشد. این محصول به منظور سهولت نصب قطعات ساختمانی مثل کاشی، می تواند مورد استفاده قرار گیرد. از آن جایی که این ماده، انعطاف بسیار زیادی در برابر تغییرات دمایی (اصطلاحاً سیکل ذوب و یخبندان) از خود نشان می دهد، می تواند مقاومت بالایی نیز داشته باشد.
توسعه سریع و روزافزون صنعت ساختمان سازی و تولید مواد ساختمانی به شیوه های نوین، در سال های اخیر باعث شده تا روش های سنتی نصب کاشی با مخلوط سیمان و ماسه، جای خود را به مواد جدیدتر صنعتی یعنی انواع چسب کاشی و سرامیک ببخشند.
از چسب کاشی می توان در آب بندی کردن مصالح ساختمانی و همین طور برقراری اتصال و افزایش استحکام کاشی کاری و هم چنین سرامیک کاری استفاده نمود.
انواع چسب کاشی و کاربرد آنها
اصولا چسب های کاشی که امروزه در بازار موجود هستند و مورد استفاده قرار می گیرند انواع متفاوتی دارند که در ادامه، برخی از آنها را معرفی می کنیم:
- چسب کاشی پودری
- چسب کاشی خمیری
- چسب کاشی برای استخر
چسب کاشی پودری
چسب کاشی پودری بر اساس سیمان تقویت شده همراه با پلیمر ساخته می شود. با توجه به پلیمرهایی که در تولید استفاده می شوند، چسب سرامیک پودری پس از آن که کاملا خشک شد می تواند در برابر رطوبت مقاوم بالایی از خود نشان دهد.
چسب پودری کاشی و سرامیک امکان آن را دارد که انواع کاشی ها را بر روی کف و بدنه سالن، دیوارهای بتنی و سیمانی به سادگی چسبانده و تثبیت کند. همچنین می تواند سطحی نفوذ ناپذیر و مقاوم را در برابر رطوبت ایجاد کند.
چسب کاشی پودری، بهترین نوع چسب کاشی است که هم در شرایط آب و هوایی متفاوت می توان از آن استفاده کرد و هم با کیفیت بالا و قیمت مناسب خود، انتخابی ایده آل می باشد، که امکان مصرف به صورت تدریجی و به تناسب میزان نیاز را فراهم کند.
چسب کاشی خمیری
از چسب کاشی خمیری، معمولا بر روی دیوارهای بتنی و یا گچی استفاده می شود. این محصول میتواند در صورت دارا بودن ترکیبات مناسب، در برابر مواد نفتی، اسیدی و نفوذ آب، مقاومت بسیار بالایی از خود نشان دهد.
از مهم ترین فواید چسب کاشی خمیری می توان به سریع بودن، راحتی استفاده، وحفظ نظافت محیط در حین نصب کاشی، اشاره کرد.
مهم ترین نکته در استفاده از چسب کاشی خمیری، تراز بودن سطح زیر کار است.
کاربد چسب کاشی خمیری، برای نصب کاشی بر روی کاشی، کاشی روی سطوح سیمانی، کاشی روی سطوح گچی و همین طور نصب سنگ نما (در ابعاد کوچک) می باشد.
این محصول با برخورداری از مشخصات دیگری همچون چسبندگی، مقاومت در برابر تنش های ساختمانی، نفوذناپذیری در برابر آب و رطوبت و پایداری در مقابل سرما و گرما، انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود.
چسب کاشی برای استخر
به طور کلی انواع چسب کاشی استخری که طراحی ساختار آنها با پلیمرهای سیمانی تقویت شده انجام گرفته است به عنوان یکی از رایج ترین و پراستفاده ترین انواع چسب های کاشی شناخته می شوند که با توجه به خاصیت چسبندگی بسیار بالای خود، می توانند به عنوان ملات آب بندی استخر مورد استفاده قرار بگیرند.
از آن جایی که این نوع از چسب های کاشی بر پایه سیمان و همین طور مواد معدنی اصلاح شده، ساخته میشوند می توانند علاوه بر مقاومت بالا، انعطاف پذیری بالایی نیز داشته و در صورت استفاده از محصولات آب بندی مناسب، ورود آب های زیر سطحی را نیز کاهش دهند.
بعلاوه، این نوع از چسب ها با برخورداری از قابلیت تحمل دامنه گرمایی وسیع و همچنین، انعطاف بسیار در کنار چسبندگی بالا، میتوانند در سخت ترین شرایط، در تنش های مربوط به سازه نیز، بدون ترک و با قدرت بالایی مقاومت کنند.
بهترین محصول ژیکاوا برای آب بندی استخر، محصول سمنتکس هست که در دو نوع سمنتکس نانو و سمنتکس معمولی ارائه می شود.
ژیکافیکس ۶۰۰۰ و سرام فیکس هم به دلیل مقاومت در برابر نم و رطوبت، برای چسباندن کاشی استخر و سونا مناسب هستند.
تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری
چسب کاشی پودری امکان نگهداری بیشتر (طولانی مدت)، سهولت انبارداری و استفاده به میزان مورد نیاز را دارد که در مقابل چسب های کاشی خمیری ارزانتر، با کیفیت تر، طبیعتا قابل استفاده در مدت زمان طولانی تر و ساده تر را در مجموع فراهم می کنند.
استفاده از چسب کاشی خمیری، مشکلاتی را نیز به همراه خواهد داشت که در نوع پودری وجود ندارد، به عنوان مثال در زمان استفاده از چسب کاشی خمیری، ترجیحا باید به صورت یکباره کل محتوای بسته بندی را استفاده کرد، قاعدتا به دلیل وجود رطوبت و آب در ساختار خمیری، احتمال خشک شدن و کاهش عمل پذیری آن به سلامت بسته بندی و تاریخ تولید محصول بستگی مستقیم خواهد داشت، توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که نوع خمیری و یا پودری، اولویتی برای استفاده در کف یا دیوار ندارد.
از چسب کاشی پودری ژیکاوا می توان هم در کف و هم در دیواره ها استفاده کرد.
انواع چسب پودری ژیکاوا (چسب کاشی و سرامیک و سنگ و اسلب)
با توجه به گستردگی عاملیت های فروش و مصرف کنندگان محصولات ژیکاوا در سراسر ایران از مازندران، رشت و اردبیل گرفته تا خوزستان و کیش و …، ارائه محصول با دوام و طول عمر بالا بسیار حایز اهمیت است، لذا ژیکاوا تمام محصولات چسب کاشی خود را در قالب پودری ارائه می کند که هم دوام بالاتری دارد و هم احتمال خرابی آن در آب و هوای مختلف و در حمل طولانی بسیار کمتر است و در نهایت، خریدار نیز با اطمینان بیشتر از این محصولات، استفاده خواهد کرد.
در زمان ویرایش این مقاله، انواع چسب های کاشی و سرامیک و سنگ و اسلب ژیکاوا به ۴ دسته کلی تقسیم شده است که عبارتند از:
- ژیکافیکس A-2000 (چسب پودری سنگ و سرامیک، مخصوص سنگ و سرامیک کف)
- ژیکافیکس A-4000 (چسب پودری سنگ و سرامیک، مخصوص سرامیک گرانیتی و کاشی دیوار)
- ژیکافیکس A-6000 (چسب پودری کاشی و اسلب، در دو رنگ سفید و خاکستری | مناسب نصب همه نوع کاشی و سرامیک در کلیه سطوح داخلی و خارجی) (دارای نشان استاندارد و Polymer modified)
- سرامفیکس (چسب صادراتی کاشی و اسلب و سنگ، در دو رنگ سفید و خاکستری | مناسب نصب همه نوع کاشی و سرامیک در کلیه سطوح داخلی و خارجی و محیط های بسیار گرم یا سرد، محیط های مرطوب و خورنده و سواحل شمالی و جنوبی ایران) (دارای نشان استاندارد)
از چسب کاشی ۲۰۰۰ و ۴۰۰۰ که جزو چسب کاشی های پایین رده و میان رده ژیکاوا با صرفه اقتصادی بالا هستند برای چسباندن کاشی های کف فضاهای سالن و داخلی استفاده می شود.
چسب کاشی ژیکافیکس ۶۰۰۰ نیز دارای نشان استاندارد ملی ایران است و به منظور استفاده در فضای باز، فضاهای مرطوب و سونا و جکوزی به راحتی و با اطمینان قابل استفاده است.
از چسب سرامفیکس نیز می توان برای هر نوع سنگ و اسلبی با هر ابعادی استفاده کرد، این محصول دارای نشان استاندارد و بالاترین سطح کیفیت می باشد و یک محصول صادراتی محسوب می باشد. همچنین سرافیکس دارای استاندارد EN۱۲۰۰۴/۱۲۰۰۲ و ISIRI ۱۲۴۹۴ می باشد.
چسب کاشی سرامفیکس سفید شرکت ژیکاوا علاوه بر بسته بندی کیسه به صورت بسته سطلی نیز ارائه می شود، که برای مناطق مرطوب و حمل بلند مدت، بسیار کاربردی است ولی از نظر کیفیت بین سرامفیکس کیسه ای و سطلی، تفاوتی وجود ندارد.
با توجه به تجربه روز افزون ژیکاوا و همت واحد تحقیق و توسعه شرکت (R&D) امیدواریم به زودی شاهد تولید چسب های کاشی متنوع تری با استاندارد بالاتر باشیم که به زودی اطلاع رسانی در این خصوص از طریق سایت و شبکه های اجتماعی انجام خواهد شد.
خرید انواع چسب های ساختمانی ژیکاوا
ژیکاوا، تولید کننده انواع چسب های ساختمانی با کیفیت و مرغوب
ویدئو معیارهای انتخاب و تشخیص بهترین چسب کاشی و سرامیک
نحوه استفاده از چسب کاشی و سرامیک
استفاده از چسب کاشی در ساختمان سازی بسیار ساده است، کافی است ملات آماده و آب را به میزان مشخصی، مخلوط کرده و خمیر یک دست ایجاد شده را استفاده کرد.
مزایای استفاده از چسب کاشی و سرامیک
می توان با اطمینان گفت که استفاده از چسب کاشی نسبت به روش های سنتی، مزایای بسیاری دارد که برخی را در ادامه ذکر می کنیم:
۱: قدرت چسبندگی بالا
این ویژگی در چسب های ساختمانی، آنها را نسبت به ملات های دیگر به مراتب قدرتمندتر و کاربردی تر میسازد. چسب های کاشی به دلیل رزین های به کار رفته از چسبندگی بسیار بالایی برخوردار هستند، علاوه بر این نیز می توانند در برابر لرزش، ضربه های ناگهانی و همین طور فشار و تنش، مقاومت بالایی داشته و در نتیجه در مخاطراتی همچون زلزله نیز از استحکام بیشتری برخوردار هستند. به همین دلیل هست که تقریبا دیگر هیچ جایی برای نگرانی باقی نخواهند گذاشت.
۲: بالا بردن استحکام و مقاومت کاشی
این متریال تقریباً نوین ساختمانی، نسبت به خیلی از ملاتهای سنتی که حاصل ترکیب شن و سیمان که از گذشته برای چسباندن کاشی مورد استفاده قرار می گرفت مقاومت به مراتب بالاتری از خود نشان می دهد. به خاطر همین هم هست که معمولا این نوع از چسب ها حتی تا سالیان سال بعد هم همچنان مقاومت خود را از دست نمی دهند و با دوام بالای خود، خاطر شما را از استحکام سازه، آسوده می کنند. به همین دلیل امروزه، در بیشتر پروژه های ساختمانی با کیفیت استفاده از این چسبها مرسوم شده است.
۳: کاهش هزینه ها
از آن جایی که چسب های کاشی، چسبندگی بالایی دارند میزان مصرف آن نسبت به سایر ملاتهای کمتر بوده و منجر به افزایش سرعت کار خواهند بود، به همین دلیل هم می توانند هزینه های نهایی را برای مصرف کننده به شکل چشم گیری کاهش دهند.
۴: سرعت بالای نصب
با توجه به این مسئله که افزایش سرعت هر مرحله ای در ساختمان سازی با افزایش سرعت زمان تحویل پروژه همراه خواهد بود، این موضوع و ویژگی در چسب های ساختمانی برای کارفرمایان و استادکاران اهمیت بسیار زیادی دارد؛ بنابراین استفاده از چسب های کاشی به جای ملات های قدیمی می تواند سرعت فرایند نصب را چندین برابر کاهش دهد و عملیات نصب را نیز به مراتب راحت تر میسازد.
۵: تمیزی کار
اصولا در زمان استفاده از چسب کاشی، نیازی به ساخت ملات، حمل و نقل و… و قاعدتا آلودگیهای محیطی و محل کار نیست.
۶: قابلیت استفاده در محیط های بسیار متفاوت
از قابلیت های دیگری که می توان برای چسب های کاشی در نظر گرفت این است که برخلاف روش های قدیمی کاشی کاری، قابلیت استفاده در محیط های بسیار متنوعی را خواهد داشت. پس دیگر نیازی به نگرانی در رابطه با رطوبت، سرما، گرما و یا عوامل محیطی دیگر برای تخریب بافت چسبنده مصالح معمولی نخواهد بود، این یعنی شما میتوانید از کاشی ها در بخش هایی که در تماس بیشتری با آب هستند بدون نگرانی استفاده کنید، بخش هایی همچون حوضچهها و استخرها و…
۷: قابل استفاده روی کاشی های قدیمی
نیازی به کندن کاشیهای قدیمی و ساخت ملات وجود ندارد و به همین دلیل، نیروی کار کمتری احتیاج خواهید داشت و هزینهها کاهش پیدا می کند و سرعت اجرا را هم به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
۸: نفوذ ناپذیری در برابر رطوبت
محصولات چسب کاشی ژیکاوا در مقابل رطوبت، مقاوم هستند و محصول سرامفیکس قابلیت استفاده در محیط های مرطوب و خورنده، استخر و سونا و محیط های صنعتی و کارگاهی را دارد.
۹: وزن سبک تر از ملاتهای قدیمی
چسب کاشی به دلیل استفاده از مواد شیمیایی و معدنی خاص، وزن سبک تری نسبت به ملات های سنتی دارد.
۱۰: قابلیت ضربه گیری و مقاومت در مقابل لرزش و فشار
نتایج آزمایشگاهی چسب کاشی ژیکافیکس از مرکز خدمات مشتریان شرکت WACKER آلمان در دبی، نشان می دهد که این محصول تمام مزایای گفته شده در بالا از جمله مقاومت و چسبندگی بسیار زیاد، الاستیسیته بالا و عدم لغزش را داراست.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره چسب کاشی و سرامیک