انواع چسب بتن، کاربرد و مزایا
انواع چسب بتن | کاربرد و مزایای چسب بتن
گاهی اوقات پیش می آید بتن ترک خورده و یا نیاز به ترمیم دارد. در این زمان بعضی افراد از بتن خالی برای پر کردن شکاف ها استفاده میکنند و یا یک لایه بتن روی لایه تخریب شده قبل اضافه می کنند.
باید بدانید هر دو این کارها اشتباه است و علاوه بر بالا بردن هزینه های کلی ترمیم بتن، میزان ماندگاری و عمر بتن در این حالت محدود است. در این زمان از چسب بتن که جز چسب های ساختمانی محسوب می شود برای یکپارچه سازی لایه های مختلف و بالا بردن عمر بتن نهایی استفاده میگردد. مهمترین وظیفه چسب بتن افزایش میزان چسبندگی میان بتن تازه برای چسبیدن به بتن کهنه و فرسوده، در پروژه های تعمیراتی است.
ببینید: مشاهده جزئیات و مشخصات و خرید چسب بتن (چسب سیمان) ژیکالاتکس
مصارف عمده چسب بتن
- ترمیم بتن
- آب بندی
- ترمیم بافت های قدیمی بتن
- جلوگیری از ترک بتن
- افزایش عمر مفید بتن
- افزایش مقاومت بتن
- افزایش خواص شیمیایی و مکانیکی
خواص چسب بتن
- افزایش چسبندگی سطحی
- مورد استفاده برای بخش هایی که تماس زیادی با آب دارد
- چسباندن انواع اجسام به بتن
- ترمیم نمای ساختمان
- افزایش مقاومت بتن در شرایط مختلف محیطی
- پر کردن شکاف ها و درز های مختلف بر روی بتن
- چسباندن بلوک های سیمانی و یا کاشی به بتن قدیمی
روش استفاده از چسب بتن
قبل از استفاده از انواع چسب بتن و مخلوط کردن آن با سایر مواد، ابتدا باید محل مورد نظر خود را از چربی، ذرات گرد و غبار و سایر موادی که مابین لایه های بتن قرار خواهند گرفت و باعث کاهش میزان چسبندگی می شوند، پاک شود. ابتدا چسب بتن را با آب (یا حلال مورد نظر) حل کرده و پس از رقیق شدن به سیمان و شن و ماسه اضافه کنید تا حاصل ملاتی خمیری شکل و روان تهیه گردد. میزان و درصد چسب بتن اضافه شده به مواد هم از اهمیت بالایی برخوردار است. درصد مناسب برای افزودن به سیمان و شن و ماسه، ۵ تا ۲۰ درصد وزن سیمان مورد استفاده می باشد.
به طور مثال اگر در ملات مورد نظر، ۵۰ کیلوگرم سیمان در نظر گرفته شده است، مقدار ایده آل چسب بتن مابین ۷ تا ۱۰ کیلوگرم می باشد. که البته این میزان بسته به نوع پروژه و مکان مورد نظر می تواند متفاوت باشد.
قبل از مصرف ملات روی بتن یک لایه چسب مالیده شود تا بتن قدیمی آماده چسبیدن به بتن جدید شود. چسب بتن رقیق شده به قسمت های خشک بتن اضافه می شود. هرچه ضخامت کمتر و یا فشار وارده بر آن بیشتر باشد مصرف چسب بتن بالا می رود و لازم است قبل از کار یک لایه از محلول چسب بتن به سطح زیرین مالیده شود.
در ضخامت های بالا استفاده از چسب بتن بصورت لایه لایه مناسب تر می باشد. به گونه ایی که ابتدا چسب روی بتن قدیمی ریخته شده و لایه نازک تا متوسطی از بتن جدید روی آن اضافه گردد و سپس از چسب رقیق شده استفاده شود. البته در لایه های بعدی میتوان چسب را با ملات مخلوط کرد.
جهت خرید چسب بتن از ترب کلیک کنید
شاید بپسندید: چسب کاشی چیست؟
چسباندن بتن روی بتن خشک شده
برای ترمیم بتن (ریختن بتن جدید روی بتن قدیمی) تنها تهیه ملات سیمانی کافی نیست و این اتصال میان بتن جدید و لایه بتن قدیمی یکپارچه نمی شوند. برای این کار باید از موادی استفاده نمود تا این چسبندگی را میان لایه ها بالا برده و از نشت انواع مایعات از بین درز های بتن مورد نظر جلوگیری نماید.
امروزه در بازار صنعت و لوازم ساختمانی با دنیای متفاوت و متنوعی از چسب های ساختمانی رو به رو می شویم که شرکت ژیکاوا نیز محصولات متفاوتی از جمله ژیکامین، چسب بتن ژیکالاتکس، پودر بندکشی ژیکاپوند، چسب سنگ و سرامیک ژیکافیکس، چسب کاشی ژیکافیکس، چسب بلوک سبک CLC & AAC و یونوفیکس را در این زمینه تولید و عرضه مینماید. در این میان سه محصول چسب بتن ژیکالاتکس، یونوفیکس و چسب بلوک سبک CLC & AAC با کاربرد متفاوت به عنوان چسب بتن مورد استفاده قرار میگیرند در ادامه به معرفی این سه محصول می پردازیم.
انواع چسب بتن
چسب های بتنی به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
- اپوکسی
- لاتکس یا پلیمر
چسب لاتکس امولسیونی از کوپلیمر محلول در آب است. ظاهر این چسب مایعی شیری رنگ است.ترکیب چسب لاتکس با سیمان پرتلند و ماسه ترکیبی مقاوم در برابر آب و مواد شیمیایی و ساییدگی ایجاد می کند که برای چسباندن کاشی، سرامیک، سنگ های تزئینی و … به سطوح کاربرد دارد.
چسب اپوکسی از پلیمریزاسیون دو جزء اولیه رزین و سخت کننده ایجاد می شود. هنگام ترکیب رزین با کاتالیست پخت آغاز می شود. در فرآیند پخت زنجیره های مولکولی واکنش داده و حرارت ایجاد می شود.
خواص و ویژگی های چسب اپوکسی (Epoxy):
- افزایش چسبندگی بسیار زیاد به سطوح زیر کار
- مقاومت زیاد کششی و مکانیکی
- بدون نیاز به حلال
- حفظ خواص کیفی برابر با طول عمر بتن
- امکان استفاده برای مناطق زیر کار خشک
- چسباندن هر نوع شی به بتن
- استفاده فقط با ترکیب دو جزء چسب
- جلوگیری از نفوذ مایعات به داخل بتن
چسب بتن ژیکالاتکس:
چسب بتن ژیکالاتکس شرکت ژیکاوا بر پایه رزین های اکریلیک استایرن که کاملا ضد آب میباشد ساخته شده و به آسانی با آب مصرفی در بتن مخلوط می شود.مواد به کار رفته در ساخت این چسب با سیمان کاملا سازگار بوده و چسبندگی آن را به طور قابل ملاحظهای افزایش می دهد.
بخوانید: مشخصات و جزئیات محصول ژیکالاتکس ژیکاوا
موارد مصرف
- ترمیم پایه پله ها و ستون ها
- ترمیم کانال های آب، کف سازه های صنعتی
- ترمیم و تعمیر آسیب دیدگی سازه های بتنی
- ضد آب نمودن ملات های تعمیراتی پایه سیمان
مزایا
- افزایش چسبندگی
- غیرسمی بودن و غیرقابل اشتعال
- افزایش مقاومت سایشی و شیمیایی
چسب بلوک سبک CLC & AAC
چسب بلوک های سبک چسبی با پایه سیمانی و حاوی مواد شیمیایی مخصوص جهت افزایش چسبندگی و کار پذیری آن است . این چسب (چسب بلوک سبک CLC & AAC) برای نصب انواع قطعات بتن پیش ساخته و سبک که جذب آب بالایی دارند مناسب می باشد.
مزایا
- بدون ضایعات
- غیرقابل اشتعال
- چسبندگی زیاد به قطعات
- آماده مصرف فقط با افزودن آب
- کاهش بار اضافی بر روی ساختمان
موارد مصرف
- پلاستر و جایگزین گچ کاری روی قطعات بلوک سبک
- پرکردن بندها ,ترمیم آسیب دیدگی و پریدگی قطعات بلوک سبک
- نصب انواع آجر بلوک هبلکس, سیلکس,بتن سبک و بتن گازی و بتن فومی
چسب یونوفیکس
چسب یونوفیکس چسبی با پایه سیمان و حاوی مواد شیمیایی مخصوص جهت افزایش چسبندگی و کارپذیری آن است.این چسب برای نصب انواع قطعات پلی استایرن فشرده(یونولیت) که به عنوان عایق حرارتی در نماهای داخلی و خارجی استفاده می شود مناسب است. این چسب به عنوان چسب کاشی و سرامیک نیز نامیده می شود.
چسب ساختمانی یونوفیکس را می توان بر روی انواع سطوح زیرکار از قبیل آجر، بتن، بلوک های سبک و مواد مصنوعی استفاده نمود.
مزایا
کاهش بار ساختمان
آماده مصرف فقط با افزودن آب
غیرقابل اشتعال و بدون هیچگونه ضایعات
چسبندگی زیاد به یونولیت و سطح زیرکار
نداشتن هیچگونه واکنش شیمیایی با عایق
فاقد حلالهای آلی آلوده کننده محیط زیست
شاید بپسندید: تفاوت گروت اپوکسی و گروت پایه سیمانی در چیست؟
سوالات متداول درباره انواع چسب بتن
بله. چسب های بتن به دلیل افزایش میزان چسبندگی میتوانند عمر بتن استخر را افزایش داده و همچنین به علت پوشش کامل شکاف ها و درز بتن، در برابر نفوذ مایعات بسیار مقاوم باشند. ه علت داشتن همین ویژگی چسب های بتن، از آن ها میتواند در پایه پل ها، کانال ها، استخر های بتنی، کف سالن های صنعتی، باند فرودگاهها و سدها استفاده کرد.
بسته به نوع پروژه این مقدار متفاوت خواهد بود. اما در حالت کنی زمانی که ضخامت بتن کم باشد و یا فشار زیادی بر آن وارد شود باید از میزان بیشتری چسب بتن بهره برد.
در زمان استفاده از چسب برای بتن ریزی توصیه می شود از عینک، دستکش و لباس کار استفاده شود و تا حد امکان مواد با پوست برخورد نداشته باشد. اما در صورت برخورد با پوست، قبل از خشک شدن شسته شود. در صورت برخورد با چشم و یا دهان ، به سرعت با آب فراوان شسته شود.