چسب یونولیت چیست، کاربرد و روش استفاده آن
امروزه با پیشرفت استفاده از یونولیت یکی از مشکلاتی که با آن روبرو هستیم حساسیت یونولیت ها به مواد شیمیایی از جمله اکثر چسب ها است به خاطر همین است که برای چسباندن یونولیت باید حتما از چسب ویژه آن استفاده کرد چون این چسب ها علاوه بر ایجاد چسبندگی برای یونولیت قابلیت چسباندن موادی مثل شیشه، چرم، چوب، چینی و… را نیز دارا می باشد در ادامه مقاله با ویژگی های بیشتر این چسب آشنا خواهد شد.
چسب یونولیت چیست؟
در این مقاله قبل از اینکه کاربرد چسب یونولیت را برایتان بیان کنیم بهتر است که شما را درمورد اینکه به چه موادی یونولیت گفته آگاه کنیم. همانطور که بالا گفته شد رنگ ظاهری این مواد خاکستری و به صورت پودر می باشد. البته بد نیست این نکته را هم بدانید که نام دیگر یونولیت، پلاستوفوم و حتی فیبر سفید نیز هم است که از مهمترین ویژگیهایی که بر محبوبیت یونولیت افزوده است می توان به پایداری آن نسبت به شرایطی همچون رطوبت، اصوات و دمای بالا هم اشاره کرد.
چسب یونولیت چسبی است مخصوص چسباندن یونولیت به چوب، آهن، آلومینیوم، انـواع ورق های گالوانیزه، فایبرگلاس، سیمان، گچ و یونولیت به یونولیت و… می باشد که همه می توانید برای چسباندن این مواد به یونولیت استفاده کنید. یونوفیکس یا همان چسب یونولیت ژیکاوا به صورت پودری عرضه میشود که پس از ترکیب با آب قابل استفاده است. این محصول، عایق حرارتی می باشد ولی در مقابل حرارت مقاوم نیست و امکان ذوب شدن آن وجود دارد.
خرید چسب یونولیت ژیکاوا
ژیکاوا، تولید کننده انواع چسب های ساختمانی با کیفیت و مرغوب
مشخصات چسب یونولیت
یکی از مهم ترین مشخصههای منحصربه فرد و مثبت چسب یونولیت قدرت چسبندگی آن محسوب می شود ولی استفاده انحصاری از این چسب ها تنها برای یونولیتهای قطور و امور صنعت و ساخت و ساز موجب می شود تا بعضی از افراد نتوانند از این ماده کاربردی بهترین بهره را ببرند به همین خاطر بهتر است برای مواردی مثل اتصال قطعات یونولیتی از هر نوع چسبی استفاده نکنید به همین دلیل صنایع تولیدی مواردی اعجاب انگیز را تولید و عرضه کرده اند تا علاوه بر چسبندگی منحصر به فرد که دارد به توان با قیمتی مقرون به صرفه جلوهای از اتصال مناسب را نیز مشاهده کنید. چسب یونولیت به دلیل حساسیت بالایی که نسبت به برخی از مواد شیمیایی هم گروهی های خود دارد سبب شده که یونولیت آنچنان که باید باشد در صنایع مختلف بکار نرود ولی با این حال با معرفی که ما درباره چسب یونولیت بیان کرده ایم بیشتر افراد علاقه مند به استفاده از این چسب می شوند.
ساختار چسب یونولیت
چسب یونولیت رنگ و بوی آزار دهنده ای ندارد که همین دلیل موجب شده تا خانوادههای ایرانی محترم نیز متناسب با کار خود از آن بهره ببرند. فرمولاسیون آن بسته به واحد تولیدی اش متفاوت می باشد که هر یک راز و رمز خاصی را برای خود بکار می برند ولی مهم ترین مشخصه آن که قدرت چسبندگی بالا، پایداری کششی برشی آن است در تمامی برندها مشترک می باشد به همین خاطر بی جهت نیست که افراد قصد دارند پلی استایرن فوم را به موادی همچون سطوح فلزی، چوبی و… بچسبانند و از این مواد بهره بگیرند.
کاربرد چسب یونولیت
اگرچه کاربرد چسب یونولیت در اطلاعات بدست آمده چندان قدمت طولانی ندارد ولی در این حال با محبوبیت بالایی که دارد در موارد بی نظیری زیر بکار می رود که همین ویژگی توانسته حتی لقب یک ماده افسانهای را نیز برای چسب یونولیت به ارمغان بیاورد.
اولین کاربرد این چسب ساخت دکوراسیون از طریق قطعات یونولیتی است. کاربرد دوم چسب یونولیت ماکت سازی با یونولیت و همچنین ساخت وسایل خاص با یونولیت می باشد. البته چسب یونولیت کاربردهای دیگری هم مثل اتصال سطوح شیشه، چوب، فلز، پارچه، پلاستیک و چرم به یونولیت هم دارد.
روش استفاده از چسب یونولیت
قبل از اینکه از چسب یونولیت استفاده کرد باید سطوحی که می خواهید آن را چسب بزنید را از نظر آلودگی چک کنید. نخست چسب یونولیت را باید اول به دو محل دلخواه که بهم چسبیده خواهند شد به ضخامت یک میلیمتر آغشته کرده و سپس بعد از گذشت یک دقیقه دو قسمت را بهم محکم می چسبانیم که بعد از سه دقیقه کاملا دو قطعه به یکدیگر چسبانده خواهند شد.
چسب یونولیت مناسب و مخصوص چسباندن قطعات یونولیت به یکدیگر می باشد. کسانی که می خواهند از این چسب استفاده کنند باید برای چسباندن انواع یونولیت و یا فوم چسبی را تهیه کنند که موجب خورندگی یونولیت نشود چون تمام چسب های پایه نفتی دارای تینر هستند و موجب خورده شدن یونولیت ها می شود و علاوه بر این چسبی که مناسب یونولیت ها است باید بلافاصله بعد از خشک شدن کاملا بی رنگ شود در غیر این صورت سبب زردی سطح یونولیت می شود. نکته قابل توجه در استفاده چسب یونولیت فشردن ملایم قسمت چسب خورده است چون باعث مستحکم شدن اتصال می شود و پوشش دهی سریع و کمتر از ۳ دقیقه موجب می شود تا افرادی که سخت پسند هستند هم نیز از این نوع چسب استفاده کنید.
شما چسب یونولیت را می توانید به دیوار بچسبانید به شرط اینکه دیوار خاک نداشته باشد چون اگر به چسب یک ذره غبار و خاک چسبیده شود و به آسانی از دیوار جدا می گردد.
حلال چسب یونولیت چیست؟
چسب مخصوص یونولیت و پلاستوفوم با حلال آب چسبی می باشد که حداکثر زمان گیرایی (یعنی خشک شدن چسب) ۳ دقیقه است. این نوع چسب ها معمولا در گالن های یک لیتری و چهار لیتری و ۱۷ لیتری توسط شرکت ها تولید و به بازار عرضه می شوند تا به دست افرادی که نیازمند این نوع چسب ها هستند برسد و دقت داشته باشید که چسب مخصوص یونولیت و پلاستوفوم را می توان با آب رقیق کرد که البته توصیه می شود که حدالامکان از انجام این کار دوری کنید.
شرایط نگهداری از چسب یونولیت
توجه داشته باشید که هنگامی می توان از چسب یونولیت برای اتصال سطوح و حتی لایههای قطور نیز استفاده کرد که شرایط دمایی و تهویه در زمان نگهداری مطلوب باشد، در غیر اینصورت باید حتما هزینه دو چندانی را هم متحمل شوید چون دمای زیر صفر و برخورد نور مستقیم آفتاب به کارایی آن ضربه چشمگیری هم می رساند پس حتما سعی کنید شرایط را به دقت بررسی کنید تا حداکثر ۶ ماه به توان از آن استفاده کرد.
سوالات رایج درباره چسب یونولیت
بله، به شرط آنکه دیوار شما عاری از هرگونه گرد و غبار یا خاک باشد و به دلیل اینکه ذرات گرد و غبار و خاک از چسبندگی این چسب، می کاهد.