تفاوت گروت اپوکسی و پایه سیمانی چیست؟
یکی از سوالات اساسی که بسیاری از مخاطبان از ما می پرسند، این است که گروت اپوکسی چیست؟ گروت سیمانی چیست؟ و این دو نوع گروت چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید تا به صورت کامل با انواع گروت آشنا شویم.
گروت اپوکسی چیست؟
امروزه گروت اپوکسی توسط بسیاری از پیمانکاران مورد استفاده قرار می گیرد و روز به روز نیز به میزان مصرف آن افزوده می شود. در گروت اپوکسی بر خلاف گروت پایه سیمانی، از رزین های اپوکسی و پودر فیلر یا پرکننده استفاده شده است.این ماده به شدت بادوام می باشد و متخلخل نیست، به این معنی که این گروت قادر به عبور هوا و یا مایعات نیست و در نهایت سطح صاف و بدون هیچ گونه لکه ای را به شما ارائه می دهد. این گروت می تواند انتخابی ایدهآل برای مکانهای مرطوب، کف و مکانهای پرتردد باشد.
اجرای گروت اپوکسی نیازمند دقت بالاتری است. برای اعمال آن زمان بیشتری نسبت به گروت سیمانی لازم است و باید به صورت مرحله ای اعمال شود. ترک نمی خورد، جمعشدگی و تغییر رنگ ندارد. به صورت کلی گروت اپوکسی ویژگیهای بسیار زیادی دارد که آن را از دیگر موارد مشابه خصوصا گروت سیمانی متمایز می سازد.همچنین از دیگر ویژگی های گروت اپوکسی شکلپذیری و بدون حلال بودن می باشد. در زمان مصرف گروت اپوکسی، تنها باید سه جز آن را با هم مخلوط کنید.
قیمت و خرید گروت ژیکاوا
ژیکاوا، تولید کننده انواع گروت های ساختمانی
فواید گروت اپوکسی چیست؟
برخی از فواید گروت اپوکسی عبارت است از:
- این نوع گروت دارای قابلیت چسبندگی زیاد به زیرکار های معدنی و فولادی دارد.
- گروت اپوکسی دارای مقاومت بالا در برابر ارتعاشات شدید می باشد.
- گروت اپوکسی باعث سخت شدن بدون جمع شدگی می شود.
- گروت اپوکسی دارای مقاومت بالا در برابر حملات مواد شیمیایی است.
- گروت اپوکسی دارای مقاومت مکانیکی بسیار بالایی است.
گروت پایه سیمانی چیست؟
این نوع گروت مخلوطی از مواد سیمانی، سیمان پرتلند معمولی یا سیمان بسیار ریز و آب و ماسه و همراه یا بدون افزودنی های مختلف است. این گروت دارای کاربردهای متنوع و با روش های مختلفی نیز قابل اجرا می باشد.
گروت سیمانی منبسط شونده چیست؟
گروت سیمانی منبسط شونده با مقاومت اولیه و نهایی بسیار بالاو زودرس است که بستگی به دمای آب و هوای محیط و زمان مصرفی دارد. این پودر گروت به صورت خشک بسته بندی شده و آماده مصرف می باشد و در زمان ترکیب با آب، دارای خصوصیات انبساط حجمی دو مرحله ای می باشد.
فواید گروت سیمانی چیست؟
گروت سیمانی متشکل از تمام مواد افزودنی لازم و مواد مورد نیاز سیمان و سنگدانه می باشد و نیاز به هیچ نوع مواد دیگری به جز آب ندارد.گروت سیمانی دارای افزایش حجم کنترل شده است که با ایجاد انبساط در مرحله بتن تازه، جمع شدگی و نشست در مواد را جبران می کند.به نسبت گروت اپوکسی از قیمت پایین تری برخوردار است.
شاید بپسندید: تفاوت گروت اپوکسی و گروت پایه سیمانی در چیست؟
کدام یک از انواع گروت ها مناسب است و کاربرد بیشتری دارد؟
در پاسخ به این سوال مهم باید بگوییم که گروت های اپوکسی و گروت های سیمانی هر کدام در ساخت و سازها و پروژه های عمرانی و صنعتی در مواردی همپوشانی و در مواردی دیگر هم کاربردهای خاص خود را دارند.گروت های سیمانی و اپوکسی مواد و ساختار شیمیایی کاملا متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند و در زمان تولید، دستورالعمل اجرای متفاوتی دارند.
انتخاب اینکه در یک پروژه خاص کدام گروت باید انتخاب شود، به مسائل بسیار گوناگونی بستگی دارد، اما به صورت کلی در مکان هایی که اولویت با صرفه اقتصادی و اعمال نیروی استاتیکی است، گروت پایه سیمانی و همچنین در نصب تجهیزات صنعتی یا مهار نیروهای دینامیکی و سرعت بخشیدن به بهره برداری، گروت های اپوکسی توصیه می شود.
به این صورت دسته بندی انتخاب برای گروت اپوکسی شامل موارد زیر می شود، که عبارتند از:
- سازه هایی که در آن نیاز به کسب مقاومت اولیه سریع و بسیار زیاد است که باعث کمترین خرابی گردد.
- پیشگیری از خوردگی و مقاومت شیمیایی مورد نیاز باشد.
- سازه لرزش داشته باشد.
- کمپرسورها و پمپ های دوار.
- ایجاد یکپارچگی کامل بین سازه و تجهیزات نصب شده.
- در محل پیچ و مهره های کابل، انکر یا بولت هایی که بارهای کششی زیادی را متحمل شوند.
- تزریق سیستم های اپوکسی بدون فیلر (پودر – جزء سوم) به ترک ها و نفوذ عمیق برای تعمیر بتن.
- مقاومت بالا در برابر بارهای دینامیکی زیاد
همچنین انتخاب گروت های سیمانی هم برای موارد زیر توصیه می شود که شامل:
- ساخت و سازهای عمومی
- بولت ها، انکر ها و کابل هایی که نیازی به تحمل بار های کششی بالا ندارند.
- سازه هایی که نیاز به مقاومت بالا در برابر بارهای استاتیکی دارند.
- محیط هایی با دمای بهره برداری بالای ۹۰ درجه سانتیگراد (۲۰۰ درجه فارنهایت)
تفاوت گروت های سیمانی و گروت های اپوکسی در چیست؟
تفاوت گروت های سیمانی و گروت های اپوکسی در ساختار آنها می باشد.گروت های سیمانی طرز تهیه راحت تری دارند، اما گروت های اپوکسی حاصل اختلاط ۳ ماده بوده و طرز تهیه ای به سادگی گروت سیمانی نخواهند داشت.بنابراین از تفاوت های گروت اپوکسی و گروت سیمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گروت اپوکسی سریعتر از گروت سیمانی به گیرش می رسد، بنابراین به میزان مخلوط کمتر و زمان کمتری برای کار با آن، نسبت به دوغاب معمولی نیاز است.
- گروت های اپوکسی در مقایسه با گروت سیمانی از مقاومت بیشتری برخوردار هستند و همین امر سبب شده تا از گروت اپوکسی در سازه هایی عظیم تر استفاده شود.
- زمان کارپذیری و روانی اولیه: تقریبا مشابه یکدیگر می باشند.
- مقاومت فشاری، خمشی و کششی: گروتهای اپوکسی دارای مقاومت فشاری، خمشی و کششی بسیار بیشتری در همه سنین نسبت به گروتهای سیمانی میباشند.
- چسبندگی به سطوح: گروتهای اپوکسی دارای چسبندگی بسیار بالاتری نسبت به گروت سیمانی میباشند و به همین دلیل میتواند نیروهای برشی را تحمل کند و در صفحه ستونها با تحمل تنش های جانبی زیاد ناشی از باد، زلزله و… این نیروها را از صفحه به پی منتقل کند.ضعف اصلی گروت سیمانی نسبت به گروت اپوکسی در همین مشخصه می باشد.
- پایداری در برابر بارهای دینامیکی: با توجه به مقاومت خمشی و برشی بسیار زیاد گروت اپوکسی، این نوع گروت پایداری بسیار بالایی در برابر این نوع بارها دارد و برای این شرایط گروت سیمانی توصیه نمیگردد.
- مقاومت شیمیایی: مقاومت شیمیایی گروت اپوکسی در برابر مواد نفتی، آب دریا، روغن، آمونیاک، اسید و … به مراتب بالاتر از گروت سیمانی میباشد.
- روش اجرا: به عنوان مثال در استفاده از گروت پایه سیمانی، معمولا سه جهت از بیس پلیت را می بندیم و دوغاب را به زیر بیس پلیت هدایت می کنیم، در گروت اپوکسی باید مدیریت صحیحی به کار برد، به این دلیل که بعد از اختلاط ۳ جز ۲۵ دقیقه به ما مهلت استفاده می دهد تا آن را مصرف کنیم.
- قیمت: قیمت گروتهای اپوکسی به مراتب بیشتر از گروتهای سیمانی میباشد.